Shimano Exage Stc Tele

En super rejsekammerat

Du ved sikkert hvor bøvlet det kan være at pakke fiskestangen til rejsen. Ofte passer de ikke i bagagerummet på bilen eller måske kræver det et ekstra gebyr på flyveturen at få stangen med. Ikke desto mindre er der hjælp at hente. Der findes i dag flere forskellige slags fiskestænger på markedet som er lavet netop med henblik på at rejse med dem.

Et af de mere spændende og særprægede bud på markedet er Exage Stc Tele fra Shimano, og som navnet antyder, er der ganske rigtigt tale om en teleskopfiskestang.

Endda med plads til hjulet

Jeg troede faktisk det var løgn da jeg først så den taske Exage kommer i. Det første der faldt mig ind var at det måtte være en fejl og at leverandøren enten havde glemt noget i forsendelsen eller sendt mig noget andet i stedet. Men når du åbner den utroligt lille og lidt sjovt udformede nylon taske er det tydeligt at den er god nok. Der er en fiskestang i!

Selve tasken er faktisk ret så smart indrettet. Den består af et stift hylster som beskytter stangen under transport, men samtidig er der taget højde for at du ikke behøver tage hjulet af stangen hvis man skal hurtigt fra det ene sted til det næste. En virkelig smart lille detalje.

Forbløffende kompakt

Selve fiskestangen Shimano Exage Stc Tele er en super kompakt teleskopfiskestang i 2 dele. De to dele måler hver lige omkring 40 cm i sammenfoldet tilstand. Den ene del består af selve klingen og hjulholderen. Den øvrige del udgør resten af stangen som i sin fulde udfoldede længde når op på 2,4 m der er svarende til en 8 fods spinnestang med en kastevægt på 10-30 g. Der findes også 6,7 og 9 fods udgaver. Stangens fulde længde virker ret utrolig når stangen ligger sammenfoldet på bordet foran mig, og jeg er da også nød til at folde stangen ud flere gange for at se om den vitterlig er så lang som der påstås på papiret.

Ikke en lavpris model men dog en super lav pris

Stangen virker ret ordentligt bygget og det er tydeligt at der ikke er tale om et b-produkt som man kan købe i byggemarkederne eller i de store varehuse. En teleskopstang vil altid være mere skrøbelig og mindre følsom end en todelt stang, men Shimano formår her at levere et rigtig solidt produkt som på en gang er kvalitet samt fuld valuta for pengene. Jeg ville til enhver tid vælge denne lille kompakte Shimano frem for en af varehusenes udsalgsmodeller. Du får bare så meget mere fiskestang med Shimano Exage Stc for bare et par hundrede ekstra.

Køb-her